Om Mig / Kontakt

Hvem er jeg?

Lidt om mig: Jeg er forfatter til Værktøjsbæltet i pædagogik – Om at bygge stærke mennesker.

Jeg hedder Pia Hass og er specielpædagog med 25 års erfaring i en bred vifte af almen og specialpædagogisk viden og praksis. Har arbejdet med hjemløse, børn og unge på kanten i forskellige fora, almen daginstitution, døgnanbringelser og de sidste snart 15 år i folkeskolen med små klasser for børn med diagnoser og følelsesproblemer. Derudover laver jeg familiearbejde bla. i flerfamile-grupper, hvor der arbejdes systemisk efter den verdensomspændte marlborough-metode. Jeg er desuden uddannet i Feuerstein instrumenterne. Har kæmpet for at få speciel-pædagogikken ind i almen området, da jeg ikke mener, man skal skille det ad. Og så har jeg holdt oplæg for forældregrupper og deres personaler de sidste 7 år.

Er en stolt mor til 2 pragtfulde sønner, som lige nu træder ind i voksenalderen. Over vores dør står skrevet ”Kun døde fisk flyder med strømmen. Her bor 3 levende fisk” Min måde at manifestere, at livet går op og ned, og at vi ikke behøver være perfekte for at være livsduelige og helt normale.

Her er links til artikler og en enkel podcast, hvor jeg har medvirket.

At være sin egen helt!

Når man skriver en bog om at bygge stærke mennesker, så er det godt at have prøvet lidt af hvert selv. I min bog og i mit liv vedgår jeg, at vi alle sammen har problemer at tumle med. Men det gælder om at få det bedste ud af livet. Det er der megen god pædagogisk og menneskelig visdom i. Når vi vil noget med andre mennesker, er vi forpligtet til at udgyde tillid til livet og til hvert menneskes fantastiskhed. For der er fantastiske sider og styrker I os alle, og jo mere omverden tror på dig, jo større tiltro får du til dig selv. Vi skal kunne fremelske heltepotientiale i børn og unge. (Mere om det i bogen) Men også i os selv. Vi kan og skal ikke leve problemløst, men vi skal få det bedste ud af det hele. Og det var præcis, hvad jeg selv gjorde, da jeg ikke længere gad at sørge over mit mistede hår. Jeg besluttede at lade som om, det var med vilje. Hvordan ville jeg pynte mit hoved med en tatovering, hvis det var med vilje? At gøre det gav mig min styrke tilbage. Hvad kan du gøre for at genvinde eller vedligeholde din styrke på tros? Det er måden at blive helten i eget liv.

Fotograf Cathrine Drud pia hass forfatter    Pia Hass
    Tlf: 22562311
    Email: info@piahass.dk
    CVR-nr 43343130